Miałem wiele premium androidów i od niedawna iP X a teraz XS. X dwa razy zwracałem z powodu wadliwych ekranów i w jednym z nim dodatkowo po ściśnięciu uginała się cała szklana obudowa. Premium?
Wybacz ale pomimo, że mają aluminium zamiast stali to niektóre chińskie telefony za 1/5 ceny iPhone prezentują ten sam poziom jakościowy. I nie mam tu na myśli kwestii designu, czy wykończenia tylko materiałów i jakości wykonania i spasowania.
Oczywiście że iPhone czuć w ręku, że jest porządny, ale nie mam zupełnie przeciwnego wrażenia trzymając w ręku ceramicznego Samsunga. Co z tego z iP ma ramkę ze stali szlachetnej skoro rysuje się w wersji jasnej w ciemnej robią się odpryski. Androidy wydają się mniej premium bo są po prostu lekkie, ale czy jeśli dla mnie to wada, to dla innych też? Nie sądzę.
Stary, gdybyś tego posta napisał 8 lat temu to bym się zgodził, ale obecnie jakość wykonania nie jest już dawno domeną Apple.
Koniec końców jest jeszcze świeżość projektu i design. I weź teraz porównaj kotleta od Apple w postaci 11 Pro do chociażby Xiaomi Mi Mix Alpha.
PS
Jeśli serio uważasz, że stal w iP jest super to polecam Ci wziąć do ręki telefon który miałem kiedyś przez 14 miesięcy (najdłużej ze wszystkich) czyli LG V10. Pewnie teraz to już mnie możliwe, niestety, ale tam dopiero było czuć jakość stali szlachetnej dodatkowo z certyfikatem militarnym a i wagowo była to waga ciężka.
Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 26 września 2019 - 04:51