Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1774 odpowiedzi w tym temacie

#876 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 25 września 2019 - 21:18

Jeśli chodzi o szkło to zawsze używam od x lat tylko belkina, szczerze mogę polecić, jak i reszta akcesorii. Co do 3mk będę właśnie folie na tył kupował, opinie maja dobra. Sprawdzimy.

Tylko nie kupuj flexible glass na przód, szczerze odradzam, miałem do czynienia z trzema i każde się tak samo niszczy.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#877 natha

natha
  • 9 postów

Napisano 25 września 2019 - 21:40

Szkła pasują od XS max. Używam x-one lub moshi ion glass. Oba szczerze polecam

#878 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 25 września 2019 - 21:42

OK, panowie, skoro McKozer nie chce kupić, to ja mogę wrzucić moje odczucia jeśli chodzi o nowego iphona. Właśnie dziś otrzymałem mój egzemplarz z Apple Store. Iphone Pro Max 256GB Silver. Do tego szyba Belkina oraz etui przezroczyste Apple. Właśnie bawię się sprzętem. Powiem jedno - ale maszyna. Te plastikowe Samsungi czy Huaweie to są zabawki w porównaniu z nowym Iphonem. Po prostu masakra. Płynność i ekran powala. Do tego Face ID jest szybkie jak cholera. To jest maszyna. Narazie muszę się ogarnąć po pierwszym kontakcie z Iphonem. Napisze coś więcej po dłuższym użytkowaniu. Jeśli macie pytania - piszcie. Mam porównanie ze wszystkimi iphonami do iphona X włącznie. Iphone 11 max pro to jest potwór

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#879 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 25 września 2019 - 21:54

Brałeś coś niezdrowego? Który flagowy Samsung czy Huawei jest plastikowy?

Podpowiem Ci.....żaden. I powiem więcej - Samsung S10+ ma wersje z ceramicznymi plecami o których w iPhone możesz pomarzyć :)
Systemow nie porównujemy bo to bez sensu ale jakościowo i materiałowo na prawdę nie ma się czym podniecać

Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 25 września 2019 - 21:54

#880 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 25 września 2019 - 22:06

Oczywiście przenośnia z tym plastikiem. Ale amelinium rządzi. Sorry, miałem okazje używać wyrobów obu producentów. W porównaniu z Iphonem sprawiają wrażenie zabawek. Nie miałem okazji używać ceramicznej wersji s10, tak jak prawdopodobne 99% tutaj piszacych. Może jest exclusive. Ale flagowce o których wspomniałem - nie robią tak dobrego wrażenia jak Iphone. Steel - to się czuje w dłoni. To nie jest byle gowno. Do tego design - oczywiście to kwestia gustu. Ale nie porównujmy smartfonów na podstawie renderow. A w przypadku Apple rendery są niczym w porównaniu z rzeczywistym wyglądem. Mrożone szkło z tylu to jest bomba. Ramka ze stali na wysoki połysk to jest to co tygryski lubią najbardziej. Żadnego gowna i żadnych substytutów. Po prostu premium i tyle. Jak weźmiesz do ręki to się przekonasz. Ja dziś jestem w szoku, jakość wykonania - masakra dla innych marek. Już dawno Apple nie wypuściło niczego tak dopracowanego pod względem jakości wykończenia. 

Użytkownik radzion edytował ten post 25 września 2019 - 22:08

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#881 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 26 września 2019 - 04:34

Miałem wiele premium androidów i od niedawna iP X a teraz XS. X dwa razy zwracałem z powodu wadliwych ekranów i w jednym z nim dodatkowo po ściśnięciu uginała się cała szklana obudowa. Premium?

Wybacz ale pomimo, że mają aluminium zamiast stali to niektóre chińskie telefony za 1/5 ceny iPhone prezentują ten sam poziom jakościowy. I nie mam tu na myśli kwestii designu, czy wykończenia tylko materiałów i jakości wykonania i spasowania.

Oczywiście że iPhone czuć w ręku, że jest porządny, ale nie mam zupełnie przeciwnego wrażenia trzymając w ręku ceramicznego Samsunga. Co z tego z iP ma ramkę ze stali szlachetnej skoro rysuje się w wersji jasnej w ciemnej robią się odpryski. Androidy wydają się mniej premium bo są po prostu lekkie, ale czy jeśli dla mnie to wada, to dla innych też? Nie sądzę.

Stary, gdybyś tego posta napisał 8 lat temu to bym się zgodził, ale obecnie jakość wykonania nie jest już dawno domeną Apple. 

Koniec końców jest jeszcze świeżość projektu i design. I weź teraz porównaj kotleta od Apple w postaci 11 Pro do chociażby Xiaomi Mi Mix Alpha.

PS

Jeśli serio uważasz, że stal w iP jest super to polecam Ci wziąć do ręki telefon który miałem kiedyś przez 14 miesięcy (najdłużej ze wszystkich) czyli LG V10. Pewnie teraz to już mnie możliwe, niestety, ale tam dopiero było czuć jakość stali szlachetnej dodatkowo z certyfikatem militarnym a i wagowo była to waga ciężka.

Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 26 września 2019 - 04:51

• zboras lubi to

#882 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 26 września 2019 - 05:10

Dokładnie. Silver (X) rysowały spadające drobinki kurzu, grey wygląda u mnie powoli jak moro, coraz bardziej cętkowany jest (XS max). Premium w chusteczkę.... :P

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#883 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 26 września 2019 - 08:19

Nie ma się co oszukiwać wydajnościowo 11 pro miażdży, pytanie tylko czy to zasługa bebechów czy zamkniętego kontrolowanego w 100% przez producenta systemu operacyjnego tak jak pisałem mój 11 pro idzie na wymianę ze względu na ekran ale już teraz mogę napisać dwie rzeczy......3d touch jednak brakuje...... nie mniej przesiadkę z x czuć( wydajność, głośniki stereo, aparat ekran i bateria no ale x ma już dwa lata).
muszę zgodzić się ze zdaniem większości poważnych recenzentów że dla przeciętnego użytkownika w tym roku najlepszy stosunek jakości do ceny mają iPhone x  i iPhone 11 .  

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 26 września 2019 - 08:23

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#884 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 września 2019 - 08:54

Ta wydajność w czym codziennym dla masowego odbiorcy „miażdży”?
  • ec1940c406 lubi to

#885 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 26 września 2019 - 09:11

Takie porównania nie mają sensu. Równie dobrze można powiedzieć po co komu auto za 100K, jak można kupić za 20k, bo przecież i tak efekt będzie taki sam - dojedziesz w to samo miejsce. Skończmy te porównania po co dla kogoś taki telefon, nie ma to żadnego celu i sensu, bo każdy argument można zbić. Dziś Pro Max 64 GB zielony dotrze do mnie.

• 5b46927ee6 i kamjas lubią to

#886 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 26 września 2019 - 09:11

w prędkości i płynności działania z tym że mam x i odrazu mówię że nie wiem jak to wygląda na xs

#887 petrydz

petrydz
  • 137 postów

Napisano 26 września 2019 - 10:23

Dotarł do mnie, kolor zielony. Skubany jest ciężki, ale piękny :) Resztę napisze jak go odpale. Póki co jest bardzo zimny i czekam aż nabierze normalnej temperatury.

#888 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 26 września 2019 - 10:30

Dotarł do mnie, kolor zielony. Skubany jest ciężki, ale piękny :) Resztę napisze jak go odpale. Póki co jest bardzo zimny i czekam aż nabierze normalnej temperatury.

Kolejny... Może go wcale nie używaj? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale raczej arktycznych mrozów na razie nie ma. Zimą go będziesz zostawiał w domu czy nosił w ogrzewanym pudełku?

• Sebosz i kristof461 lubią to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#889 petrydz

petrydz
  • 137 postów

Napisano 26 września 2019 - 10:58

Mogę sobie robić co z nim chce, a Tobie kij do tego.

Pisaliście, że jest żółty ekran i faktycznie, strasznie żółty..

Pierwsze wrażenie po odtworzeniu backupu - ależ to śmiga !

Więcej napiszę po paru dniach.

#890 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 26 września 2019 - 11:25

Kolejny... Może go wcale nie używaj? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale raczej arktycznych mrozów na razie nie ma. Zimą go będziesz zostawiał w domu czy nosił w ogrzewanym pudełku?

Przy temperaturze -20 stopni dopiero polecam się martwić, teraz jest +15, nie ma to znaczenia. 

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#891 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 26 września 2019 - 11:42

Pisaliście, że jest żółty ekran i faktycznie, strasznie żółty..

Pierwsze wrażenie po odtworzeniu backupu - ależ to śmiga !

Więcej napiszę po paru dniach.

Możesz próbować wymieniać ale ja termin wymiany mam 2-18 października 

#892 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 26 września 2019 - 12:44

Możesz próbować wymieniać ale ja termin wymiany mam 2-18 października

Może to głupie pytanie - ale czy wyłączyłeś True Tone? Nie zauważyłem objawów żółtego ekranu. Jak to wyglada w Waszym przypadku? Możecie wrzucić jakaś fotę? U mnie jak się wyłączy True Tone to jest zimny obrał jak cholera

#893 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 26 września 2019 - 12:52

Włączcie tryb ciemny, to nie będziecie tego zauważać xD

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#894 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 26 września 2019 - 13:44

Może to głupie pytanie - ale czy wyłączyłeś True Tone? Nie zauważyłem objawów żółtego ekranu. Jak to wyglada w Waszym przypadku? Możecie wrzucić jakaś fotę? U mnie jak się wyłączy True Tone to jest zimny obrał jak cholera

Faktycznie głupie ale tak wyłączyłem ;d
A fotki masz w temacie kilka stron wcześniej...:nawet jeśli ktoś zapomni wyłączyć True Tone to zrobi to człowiek ze wsparcia technicznego apple przez telefon :P

#895 TwójByły

TwójByły
  • 52 postów

Napisano 26 września 2019 - 15:32

do mnie dzisiaj przyszedł 11 pro, zamówiłem od zaufanego sprzedawcy, otwieram a tam brak polskiej ładowarki tylko bóg wie co  :lol:

#896 Artpopist

Artpopist
  • 31 postów

Napisano 26 września 2019 - 16:04

Ekran w moim 11 pro max również jest żółty, szczególnie to razi  gdy jakos go przechyle i wraca do śnieżnej bieli, a potem zaczynam trzymac go jak zawsze i robi sie mniej pięknie

Biel i szarośc jest przeklamana, kazde zdjecie jest cieplejsze praktycznie... wiec pod wzgledem ekranu slabo

Porównałem 12 telefonów z wystaw i tylko 3/4 były bielsze, ale też odrobine mniejsza jasnosc maksymalna

Wydaje mi sie ze go zostawie bo nie chce bawic mi sie w wyczekiwanie na kuriera (pracuje)  i dlugie oczekiwanie na telefon,  piszecie ze 4-18 paz? masakra. :P 

#897 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 września 2019 - 16:11

Masz do tego prawo. Ale nic to nie daje w obecnych temperaturach. 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#898 Bincim

Bincim
  • 38 postów
  • SkądNWN

Napisano 26 września 2019 - 17:34

Tylko nie kupuj flexible glass na przód, szczerze odradzam, miałem do czynienia z trzema i każde się tak samo niszczy.

Akurat założyli mi w Apple teraz invisiglass ultra, oczywiście z belkina.
 iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green

#899 petrydz

petrydz
  • 137 postów

Napisano 26 września 2019 - 18:02

Z tego co widzę, to telefon jest istnym potworem jeśli chodzi o baterie. Gdy go dostałem miałem 80% baterii, a teraz mam po paru godzinach 63%, a bawione jest cały czas.

#900 Bincim

Bincim
  • 38 postów
  • SkądNWN

Napisano 26 września 2019 - 18:14

No wydajny jest, sam zauważyłem jeśli chodzi o baterie.
 iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych